Suomeksiin Englishпо-русски
Kassalla

Finnposille kesätöihin kolmeksi kuukaudeksi, se oli ehdottomasti yksi kevään parhaista uutisista.

Jo viime kesänäkin täällä poikenneena tunsin onneksi jo talon ja henkilöstön (vaikka nimet minulta aina unohtuvatkin), mikä siivitti paluuta toimistohommiin. Officen typykät ottivat minut vastaan tavoilleen uskollisina, eli kuulumisten vaihdon ja naurunremakoiden kera. Sitten sainkin heti eteeni tutut paperipinot, listoja asiakkaista ja eri tyyppisistä laskutusoperaatoista, töiden aloittamisessa ei aikailtu. Mutta toimelias kesätyö on hyvä kesätyö.

Finnpos on yksi niistä yrityksistä, joissa nuori kesätyöntekijä oppii aika kattavasti siitä, miten yritykset ylipäätään toimivat. Eri osastojen keskinäiset suhteet ja tehtävänjako hahmottuvat, kun itsekin saa monenlaisia tehtäviä, juoksee selvittämässä asioita ja kyselemässä, kuka ottaisi hoidettavaksi tämänkin homman (jota itse ei vielä osaisi ratkaista). Varsinkin keskuspuhelimeen vastaaminen on tällainen juoksuttava vastuu, josta on kuitenkin paljon iloa. Asiakkaiden kanssa jutteleminen ja heidän ongelmiensa ratkaisun aloittaminen on nimittäin antoisaa. Muutkin saamani taloushallinnon avustavat tehtävät ovat olleet hyviä; tarpeeksi haastavia ja sellaisia, joita naputtaessa oikeasti oppii, miten käyttämämme järjestelmät toimivat. Ongelmanratkaisua ja selvitystyötäkään ei ole puuttunut, se on tehtävistä minulle mieluisin.


Aula Finnpos

Finnposin aula


Kesäduuni ei ole ikinä pelkkää duunia, vaan kyse on oppimisesta ja työmaailman sääntöjen omaksumisesta. Olenkin oppinut jo paljon: kassajärjestelmien tärkeys yrityksille on auennut juuri Finnposilla, jossa tuotteen ja palvelun laatuun suhtaudutaan äärimmäisellä vakavuudella. Kassojen toimivuus 24/7 on minkä tahansa yrityksen elinehto, ja pienikin katkos on korjattava välittömästi. Tämä asenne on kokemukseni mukaan läsnä Finnposin toiminnan joka yksityiskohdassa, mikä kertoo, että yrityksen arvot ovat kohdillaan. Se on omiaan parantamaan liiketoimintaa ja tuotekehitystä.


Kassa Finnpos
Kassa, uusin malli.


Tamperelaisuus, tai vähintään pirkanmaalaisuus vaikuttaa olevan kova sana ja osa Tampereen toimipisteen identiteettiä. Perheyritykselle tämä on vahva pointti ja tuntuu ilmapiirissä, on helppo tuntea yhteenkuuluvuutta työyhteisön kanssa, joka jakaa kotiseututunteen ja omanlaisensa ylpeyden. Koska Finnpos toimittaa kassajärjestelmiä kaikkialle Suomeen, on asema Suomen keskellä mukavassa tamperelaisessa meiningissä ehdottomasti vahvuus, joka pitää niin asiakkaat kuin omankin väen tyytyväisinä. Kansainvälinen aspekti ja kielitaitoisuus on myös vahvoilla, kun suhteita Suomen ulkopuolellekin kehitellään.

Henkilöstöä kun on toimipisteellä melko paljon, 52 työntekijää, saa kesätyöläinen opetella monta nimeä ja tehtävää kesän aikana. Hyvä ilmapiiri ja mukavat työkaverit takaavat ainakin sen, että töihin on mukava tulla.


”Kesätyöntekijät tuovat tullessaan uusia ajatuksia, tuoretta näkemystä koulun penkiltä ja toivottavasti vähän tomuttavat meitä. Finnpos haluaa palkata fiksuja, nuoria ihmisiä silläkin ajatuksella, että tulevaisuudessa he saattavat etsiä töitä täältä. Siinä sivussa tulevat asiat hoidetuiksi.”

Markku Piippo, Toimitusjohtaja


Finnpos-Markku

Markku

Jenni Rönkkö

Jenni Rönkkö
Taloushallinnon kesätyöntekijä

Jenni työskentelee Finnposilla taloushallinnon kesätyöntekijänä 2016
Kategoriat: