Suomeksiin Englishпо-русски

Gasum avasi Suomen ensimmäisen LNG/CNG-tankkausaseman Turkuun

Img 5054

Gasum Oy:n toimitusjohtaja Johanna Lamminen ja Finnpos Systems Oy:n toimitusjohtaja
Markku Piippo Turun tankkausaseman avajaisissaFinnposin asiakas Gasum vahvisti asemaansa suomalaisena energia- ja kaasualan yhtiönä avaamalla 7.11.2016 Suomen ja Turun alueen ensimmäisen LNG/CNG-tankkausaseman, josta voi tankata sekä paineistettua että nesteytettyä maa- ja biokaasua. Paineistettu maa- ja biokaasu käy polttoaineeksi henkilö-, jakelu-, jäteautoihin ja busseihin. Turun tankkausasema on tarkoitettu niin raskaalle kalustolle kuin henkilöautoille. Lokakuussa avattiin ensimmäinen raskaan liikenteen tankkausasema Vuosaaren satamaan. Vuonna 2017 yhtiö on aikeissa vahvistaa entisestään LNG/CNG-tankkausasemaverkostoaan, sillä suunnitteilla on useamman aseman avaus ympäri Suomea.

Finnpos Systems Oy toimitti asemalle kaksi maksuautomaattia, joissa tankkauksen voi turvallisesti maksaa joko pankki-, luotto- tai Gasumin kortilla. Finnposin maksuautomaatit on kehitetty vaativaan ulkoympäristöön, jonka vuoksi ne sopivat Turunkin satamaolosuhteisiin loistavasti.


Gasumin biokaasulle on myönnetty pohjoismainen Joutsenmerkki ja Avainlippu-tunnusGasum2

Gasumin Turun tankkausasemalta voi tankata sekä paineistettua että nesteytettyä maa- ja biokaasua


LNG (liquid natural gas) on nesteytettyä maakaasua, joka on jäähdytetty -162 asteeseen. Sillä on polttoaineena samanlaiset ominaisuudet kuin maakaasulla, mutta sitä käyttämällä hiilidioksidipäästöt alenevat noin 20 % verrattuna bensiiniin ja dieseliin. Gasumin tarjoama biokaasu on ympäristöystävällistä ja se on ainoa Suomessa myytävä liikennepolttoaine, jolle on myönnetty pohjoismainen Joutsenmerkki ja Avainlippu-tunnus.

Finnpos onnittelee Gasumia ja Turkua uuden tankkausaseman avaamisesta!


Lisätiedot:
Harri Halminen, Petrol liiketoimintajohtaja, Finnpos Systems Oy,
puh. 010 56 777 53, harri.halminen(a)finnpos.fi


Gasum on vuonna 1994 perustettu suomalainen kaasumyyntiyhtiö, joka tuo Suomeen maakaasua ja jalostaa uusiutuvaa biokaasua. Yhtiön omistaa 100 %:sti Suomen valtio.
Gasum omistaa 18 kaasutankkauasemaa Suomessa. Finnpos Systems Oy:n asiakkaana yhtiö on ollut vuodesta 2009 asti.